ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!КАРНАВАЛ 2020

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!КАРНАВАЛ 2020

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!КАРНАВАЛ 2020

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

 Във връзка с извънредните обстоятелства и спазването на противоепидемиологичните изисквания, ние общуваме по нетрадиционен начин с вас и децата. Продължаваме да работим по своята Авторска програма по гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование.

Отправяме към вас поредното предизвикателство с тема АЗ и ГАБРОВО, което всяка от групите предствя.

Снимките изпращайте на пощата на ДГ „Младост“- mladost_dg@mail.bg, видеофайлове публикувайте директно в страницата на детската градина във фейсбук https://www.facebook.com/%D0%94%D0%93-%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%93%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE-297157863674157 (за да качите видеото си трябва да отидете на „Публикации“ – Споделяне на снимка, където може да прикачите клипа). Срокът е до 18.05.2020г.  Ще бъдат популяризирани чрез сайта и фейсбук- страницата на ДГ „Младост“, и информации в сайтовете на Община Габрово и Регионално управление на образованието- Габрово.

 

Група ПГ 6 А- Калинка

"Карнавална (семейна) картина под карантина".

- изработване на карнавални маски;

- костюми, маскиране на цялото семейство и снимка;

- рисунка на лице- карнавален грим;

- рисунка свързана с карнавала- котка без опашка, как празнуваме карнавала вкъщи, украса и др.

 

Група ПГ 6 Б- Детелина

Заснемете видеоклип на детето си с изпълнение на народна песен или танцуващо Ръченица. Изпълнителите участват индивидуално с две песни: (общо до 8 мин.) Изисква се изпълнението на цялата песен. Допуска се участие с музикален съпровод на живо, ако съпроводът е от член на семейството или е приключило извънредното положение. Разрешено е пеенето а капела или с инструментал / синбек. Танцьорите играят “по саме” (солово изпълнение) или по двойки / сестра, брат или друг член от семейството/ на най-популярния български танц РЪЧЕНИЦА.Танцът трябва да е с дължина до 2 мин. Няма ограничение от кой регион на България да е РЪЧЕНИЦАТА.

  1. Участниците следва да изпратят видеоклип за всяко свое изпълнение, като отделен файл;
  2. Участниците се представят в началото на клипа в рамките на 1 мин. със своето име (име на група, дует, трио и т.н.), възраст и кратко описание на изпълнението.

Първа група Слънце

Изработване карнавални костюми за детето си и за себе си;

Да се заснеме всяко "карнавално семейство" .

 

Група ПГ 5- Звезда

Готвим „Габровска супа“ –видео клип

 

Втора група Сладурани

1.Деца танцуващи в карнавални костюми- снимка или клип

2.Рисунки на тема: "Аз на карнавал"

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!